Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/indixy/domains/blender.lt/public_html/forumas/Sources/Subs.php on line 3825
Dėl Cycles ir laptopo
Please login or register. 2024-06-22, 17:22:14

Author Topic: Dėl Cycles ir laptopo  (Read 5522 times)

bixx

  • Žaliukas
  • *
  • Posts: 44
    • nerijusfotos
Dėl Cycles ir laptopo
« on: 2013-09-25, 19:37:51 »
Sveiki,

ant cycles renderio nėra nei cpu pasirinkti, nei gpu. Čia pas mane parametrai per silpni ar dar kas nors gali būti? Procesorius Core i5, vaizdo plokštė Radeon 5650.

Ramūnas

  • Administrator
  • Šnekus
  • *****
  • Posts: 129
    • Blender.lt
Re: Dėl Cycles ir laptopo
« Reply #1 on: 2013-09-26, 21:24:35 »
Labas,

 na, pradžioj reiktų pasisakyti koks OS'as ir kuri blenderio versija. Kad GPU pasirinkimo nėra, tai gali būti visai normalu, jei nepalaikoma korta ir pan. bet CPU visada turi būti. O tai ką daro, kai spaudi "render" arba F12 tada? :)

{Giedrius}

  • Jaunuolis
  • **
  • Posts: 78
Re: Dėl Cycles ir laptopo
« Reply #2 on: 2013-09-26, 22:35:36 »
    Pirmiausia turi eiti į User Preferences..., tenais spaudi skirtuką System, po to spaudi CUDA (kairėje, apačioje). Atsiradusiame sąraše pasirenki savo vaizdo plokštę. Po šito Cycles renderyje atsiras tavo GPU (bent pas mane atsirado  :) ). Dėl viso kito - kaip rašo Ramūnas.

bixx

  • Žaliukas
  • *
  • Posts: 44
    • nerijusfotos
Re: Dėl Cycles ir laptopo
« Reply #3 on: 2013-09-28, 14:54:43 »
OS Win7 Home Premium. CUDA tokio net nėra, bet yra vieta, kur yra tik pasirinkimas cpu. O šiaip kiek matau tėra prie renderio nustatymų Supported ir Experimental :)

Ramūnas

  • Administrator
  • Šnekus
  • *****
  • Posts: 129
    • Blender.lt
Re: Dėl Cycles ir laptopo
« Reply #4 on: 2013-09-28, 17:41:52 »
CUDA yra NVIDIA technologija, kurios radeon'ai net teoriškai negali palaikyti. Bet kiek pamenu Cycles bandė taikyti ir bendram standartui - OpenCL. Kaip ten baigėsi, ir kiek šiuo metu palaiko ATI kortas - nežinau. Pats naudoju tik NVIDIA (ir manau ateityje tik ją naudosiu vien dėl blenderio ir linuxo draiverių), tik šiuo metu pas mane CPU ir GPU renderina vienodu greičiu :) Jei yra bent CPU, tai ką, reikės renderinti su CPU. i5 nėra blogai, netgi mobilios versijos.

{Giedrius}

  • Jaunuolis
  • **
  • Posts: 78
Re: Dėl Cycles ir laptopo
« Reply #5 on: 2013-09-28, 21:10:06 »
    Žinot, perskaičius visa šitai, dabar man pačiam kilo klausimas: tai ką, priklausomai nuo operacinės ir vaizdo plokštės, pasidaro kitokie Blenderio nustatymai ?  ???  Dėl palaikymų nesiginčiju  :) .

1:   2:   3:

   
« Last Edit: 2013-09-28, 21:32:11 by kgiedrius »

Ramūnas

  • Administrator
  • Šnekus
  • *****
  • Posts: 129
    • Blender.lt
Re: Dėl Cycles ir laptopo
« Reply #6 on: 2013-09-29, 11:00:21 »
Na taip, blenderis (Cycles) pasitikrina kokia vaizdo korta, ir jei palaikoma - rodo GPU ir CPU, o jei nepalaiko, rodo tik CPU.

{Giedrius}

  • Jaunuolis
  • **
  • Posts: 78
Re: Dėl Cycles ir laptopo
« Reply #7 on: 2013-09-29, 13:39:14 »
Supratau  :).